Hrvatski kuharski savez od 15. do 21.11. ove godine u Opatiji u hotelu “Ambasador” organizirao je najveće i najznačajnije hrvatsko kulinarsko događanje - Dane hrvatskog kulinarstva, u sklopu te manifestacije organizira se i “Kamelija kup”.
Dani hrvatskog kulinarstva su manifestacija koja okuplja kuhare iz svih krajeva Hrvatske kako bi pokazali svoja kulinarska umijeća, naučili nešto od kolega te sudjelovali u stručnim skupovima i prezentacijama. Također, uz školovane kuhare preko "Kamelija kupa" uključeni su i učenici srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar te tako i najmlađi imaju priliku pokazati što znaju i umiju.
“Kamelija kup” je ekipno natjecanje učenika kuhara i slastičara, ove godine natjecalo se 16 ekipa iz najboljih srednjih škola, među njima i ekipa Srednje škole Prelog.Našu školu predstavljali su učenici završnih razreda, kuhari: Ana Kraljić, Mateja Jurak, Mihael Rodinger a za natjecanje ih je pripremila i vodila mentorica Ana Siladi.
Učenici su pripremali hladna i topla jela te deserte od namirnica s kojima su upoznati tek pola sata prije početka natjecanja. Ovim sustavom natjecanja pred učenike je postavljen velik izazov da u pola sata zajedno sa mentorima osmisle jelo, a onda da ga bez ulaska mentora u kuhinju, i pripreme.Učenici su pripremali hladno predjelo,glavno jelo i desert i osvojili izvrsno drugo mjesto.
Naša Škola svrstana je uz bok najboljih ugostiteljskih škola u Republici Hrvatskoj, što potvrđuju brojni uspjesi na Gastro natjecanjima i manifestacijama kulinarstva.